U bevindt zich hier: home » Algemeen » ICT

ICT

Protocollen
Er zijn voor de Diabeteszorggroep en COPD Zorggroep protocollen voor in het HIS ontwikkeld.

De SHO heeft de afgelopen periode in bijna alle HISSEN protocollen geïmplementeerd voor de COPD pilot. In de bijlage vindt u een aanvullende handleiding voor het gebruik van deze protocollen. Het doel van deze handleiding is om informatie eenduidig in de protocollen in te voeren. Het is handig om deze handleiding als reminder tijdens het spreekuur te gebruiken.

Handleidingen

Onderstaand vindt u de handleidingen voor de diverse HISSEN t.a.v. wijzigingen aanbrengen in de volgorde van items in de protocollen :

Verwerken registratieverslagen

Als hulpmiddelen om de registratie te optimaliseren, is onderstaande handleiding te gebruiken.

Voor instromende praktijk is een aparte handleiding gemaakt om aan de startvoorwaarde te voldoen, klik hier voor deze handleiding naar aanleiding van de proefextractie.

ICT diabetes

Er zijn twee modellen beschikbaar:

1. Het gebruik van een web-based ketenzorgapplicatie: Portavita
2. Het gebruik van uw eigen HIS waaruit gegevens worden geëxtraheerd

1. Ketenzorgapplicatie Portavita
U maakt gebruik van de web-based (internet) ketenzorgapplicatie van Portavita dat het gehele zorgproces begeleidt en bewaakt en dat indicatoren en managementinformatie oplevert. U ontvangt regelmatig een Nieuwsbrief met de laatste wijzigingen in Portavita. Ondersteuning van de applicatie Portavita vindt plaats door SHO.

Handleiding Portavita Transmuraal Diabetes klik hier (3,8 Mb)
Handleiding Digitaal logboek Diabetes klik hier (1,5 Mb)
Handleiding consultatie vragen klik hier

2. Extractiemodule
Hierbij werkt u in uw eigen HIS. SHO heeft protocollen geïnstalleerd in uw HIS. Iedere 3 maanden wordt de benodigde informatie geëxtraheerd uit uw HIS.

ICT