U bevindt zich hier: home » CVRM

CVRM

CVRM Zorggroep

In januari 2012 is de CVRM zorggroep opgericht waarin ruim 40 huisartsen aan deelnemen. Per 1 april 2013 kunnen weer nieuwe huisartsen instromen, daarna is dit per kwartaal. Het doel is het optimaliseren van de behandeling van patiënten met een verhoogd cardio vasculair risico. Hierdoor wordt de kans op  en de complicaties van hart- en vaatziekten verminderd.

Er is een sterke focus op zelfmanagement en het persoonlijk behandelplan van de patient. In de CVRM zorggroep wordt gewerkt met het KIS Protopics waardoor de samenwerking met ketenpartners wordt bevorderd.

Vanwege de hoge prevalentie van de doelgroep is  gekozen om te beginnen met patiënten met het hoogste risico op HVZ. (> 20 %) en patiënten met hart- en vaatziekten.

De volgende onderdelen maken deel uit van de keten DBC:
- CVRM zorg in de huisartsenpraktijk door huisarts en praktijkondersteuner
- Stoppen met roken begeleiding
- Consultatie van de specialist
- Scholing
- Dieetadvisering

De zorg die wordt verleend zal gebaseerd zijn op de zorgstandaard vitale vaten en de NHG standaard. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geleverde zorg zullen door de huisartsen proces en uitkomst indicatoren worden geleverd aan de Zorggroep. Deze gegevens worden gebruikt voor spiegelinformatie en anoniem op Zorggroep niveau aangeboden aan de zorgverzekeraar.

CVRM

- Algemeen / Instroom
- Hulpmiddelen spreekuur
- Formulieren
- Afspraken ketenpartners
- Onderzoek